OscarsborgOperaen søker operasjef

Vår nye operasjef

Vi søker en leder som evner å inspirere, motivere og engasjere kunstnere og ansatte til å skape oppsetninger som gjør OscarsborgOperaen til en viktig bidragsyter i tiden. Operasjefen er OscarsborgOperaens viktigste ansikt utad og skal representere våre interesser og visjoner overfor offentligheten, bevilgende myndigheter, interesseorganisasjoner og samarbeidspartnere.

Operasjen er stiftelsens daglige leder. Operasjefen ansettes for et åremål på 4 år med mulighet for forlengelse. Stillingens innhold og størrelse kan diskuteres.

Operasjefen har det øversxte kuntneriske og administrative ansvaret for operavirksomheten på Oscarsborg. OscarsborgOperaen har et kunstnerisk råd som bistår operasjefen i sitt arbeid. Operajefen har det endelige ansvar for å fastsette repertoar og ansette kunstnerisk team bestående av dirigent, regissør, solister, kor og øvrige medvirkende. Operasjefen følger opp den kunstneriske og kvalitative gjennomføringen av hver produksjon. Operasjefen har økonomi- og personalansvar samt ansvar for at stiftelsen drives i henhold til gjeldende lover, regler, forskrifter og vedtekter.

Oscarsboroperaen ser etter følgende kvalifikasjoner

 • Solid kompetanse fra kunstnerisk karriere eller fra ledende stilling innenfor opera eller teater.
 • Inngående kjennskap til opera og moderne teater, med høye ambisjoner om videre utvikling av kunstnerisk kvalitet og profil.
 • Erfaring med, og forståelse for kulturfaglig og kulturpolitisk arbeid.
 • Godt nettverk innenfor kulturområdet.
 • Erfaring fra å lede en stor organisasjon/ produksjon med sunn og god drift.
 • Erfaring og gode referanser fra planlegging og prioritering innenfor økonomiske rammer.

Og følgende personlige egenskaper

 • Solid, trygg og trives i lederrollen.
 • God rolleforståelse.
 • Utvilingsorientert og initiativrik.
 • Planmessig og strukturert.
 • God gjennomføringsevne.
 • God formidlingsevne og opptatt av relasjoner.

Om arbeidsgiveren

OscarsborgOperaen er en stiftelse med formål å drive produksjon av opera og musikkteater. Vår operasjef gjennom 24 år går av med pensjon, og vi søker hennes etterfølger.
Som øverste leder i en av Norges mest spennende kulturorganisasjoner har du ansvaret for å skape opera av høy kvalitet i det spektakulære borgrommet.
OscarsborgOperaen er en unik kulturdestinasjon i Oslofjorden sommerstid, med interessant repertoar og aktuelle, tidsmessige forestillinger. Det er et mål å benytte de beste regissører, dirigenter, sangere og musikere, fortrinnsvis norske kunstnere. Langsiktig publikumsutvikling er viktig for oss. Som samfunnsaktør støtter og initierer vi operavirksomhet i nærområdet, vi fokuserer på barn og ungdom og driver talentutvikling.

Medarbeider
Trondheim Jazzfestival
Frivillig
Piknik i Parken
Gallerimedarbeidere
Røros Kunstformidling
Daglig leder
Stiftelsen Studentkroa i Bø
Frivillige
Sementblues

Ønsker du å nå jobbsøkere innen kunst og kultur?

Les mer her

Salgsavdelingen

salg@subjekt.no
02469