Trondheim kunstmuseum søker avdelingsleder for samling og utstillinger

Vil du lede arbeidet med Trondheim kunstmuseums samling?

Trondheim kunstmuseum ser etter en ny avdelingsleder / konservator som sammen med kompetente medarbeidere vil arbeide med å profilere og styrke samlingen. Avdelingsleder Samling og Utstillinger har et ansvar for forskning og utvikling på Trondheim kunstmuseums kunstsamling, drift av arkiv, utlån, innkjøpsvirksomhet og prosjektledelse. Som avdelingsleder leder du arbeidet med håndtering og transport av verk, magasinering, forebyggende og aktiv konservering, digitalisering og dokumentasjon av samlingene i henhold til dagens profesjonelle standarder. Avdelingslederen bidrar også inn i formuleringen og gjennomføringen av utstillingsprogrammet.

Vi søker deg som har

 • Master- eller doktorgrad i kunsthistorie eller tilsvarende relevant fagområde
 • Relevant erfaring fra, kunnskap om og engasjement for prosesser rundt ledelse og samlingsforvaltning
 • Gode kunnskaper og evner til å uttrykke deg muntlig og skriftlig på skandinavisk og engelsk

Vi ønsker deg som

 • Er målrettet og strukturert i din tilnærming til oppgaver
 • Evner å lede og motivere medarbeidere
 • Har stor arbeidskapasitet, gjennomføringsevne og kan jobbe selvstendig
 • Kjenner til verktøy og regelverk innen arkiv og samlingsforvaltning
 • Har erfaring med prosjektarbeid og prosjektledelse
 • Har erfaring fra arbeid i kunst- og museumsfeltet, gjerne internasjonalt

Personlige egenskaper og egnethet blir vektlagt og stillingen kan i noen grad tilpasses rett person. MiST ønsker at våre ansatte i størst mulig grad gjenspeiler mangfoldet i samfunnet. Derfor oppfordres alle kvalifiserte kandidater uansett alder, funksjonsevne, kjønn, seksuell orientering, religion eller etnisk bakgrunn til å søke jobb hos oss.

Vi kan tilby deg

 • En spennende stilling med personlige og profesjonelle utviklingsmuligheter
 • En arbeidsgiver med et sterkt søkelys på samfunnsoppdraget
 • Gode pensjons- og forsikringsordninger
 • Kunnskapsrike og engasjerte kolleger

Stillingen lønnes i stillingskode 1407 i henhold til Landsoverenskomsten for museer og andre kulturinstitusjoner.

Avdelingen Samling og Utstillinger har fem faste ansatte og består av avdelingsleder, kurator, samlingsforvalter og materialkonservatorer. Med stillingen følger også personalansvar for driftsavdelingen ved museet. Avdelingslederen for Samling og Utstillinger er en sentral bidragsyter i ledergruppen for å gjennomføre Trondheim kunstmuseums strategi og oppnå museets mål. Avdelingslederen rapporterer til direktøren.

Trondheim kunstmuseum er en del av Museene i Sør-Trøndelag AS (MiST), en av landets største kulturinstitusjoner som består av 12 museer og 27 besøkssteder. Vi har museer innen kulturhistorie, industrihistorie, musikk, kunst, design og kystkultur. Vårt samfunnsoppdrag er å forvalte, formidle og legge til rette for forskning på vår felles historie og kulturarv. Organisasjonen har om lag 230 årsverk og omsetter for omkring 250 millioner kroner årlig.

Trondheim kunstmuseum har som formål å skape og øke interessen for kunst. Museet har en samling med omkring 6000 kunstverk, med sentrale kunstnere i norsk og internasjonal kunsthistorie. Gjennom arbeidet med kunstsamlingen i tillegg til bevaring, forskning og formidling, og skiftende samtidskunstutstillinger ønsker museet å bidra til engasjement og refleksjon rundt billedkunst og andre visuelle uttrykksformer. Trondheim kunstmuseum har sentral beliggenhet i Trondheim.

For ytterligere opplysninger om stillingen, ta kontakt med museumsdirektør, Johan Börjesson, telefon 464 40 638 / e-post johan.borjesson@mist.no.

Ønsker du å nå jobbsøkere innen kunst og kultur?

Les mer her

Salgsavdelingen

salg@subjekt.no
02469