Ultimafestivalen søker direktør og kunstnerisk leder

Vil du lede en av Nordens viktigste musikkfestivaler?

Stiftelsen Ultima Oslo Contemporary Music Festival har gjennom mer enn 30 år vært en av Europas ledende arenaer for samtidsmusikk og er i en spennende og positiv utvikling. Ultima er utstillingsvindu og spydspiss for ny norsk musikk og relaterte kunstformer, og festivalen er en viktig møteplass for internasjonale interessenter og aktører. Ultima er et samarbeid mellom 18 profesjonelle kunstinstitusjoner, alle representert i stiftelsens råd. Ultimas direktør går ved årsskiftet over i en annen stilling i nordisk kulturliv, og vi søker derfor ny direktør og kunstnerisk leder.

Direktør og kunstnerisk leder

Stillingen er en åremålsstilling med tre til fem års varighet med mulighet for forlengelse. Tiltredelse 1. januar 2023 eller etter nærmere avtale.

Vi søker etter en modig og fremsynt leder med kapasitet til å videreutvikle festivalen gjennom nyskapende og relevant programmering, et strategisk blikk for publikumsutvikling og et aktivt samarbeid med stiftelsens medlemmer og andre nasjonale og internasjonale kunstaktører. Vi ønsker at du har et bankende hjerte for kunstfeltet, med et sterkt ønske om å gjøre ny musikk av høy kunstnerisk kvalitet tilgjengelig for flest mulig.

Ansvar og oppgaver

  • Ansvar for festivalens kunstneriske program
  • Ansvar for videreutvikling av festivalen
  • Overordnet ansvar for økonomi og daglig drift
  • Sørge for et aktivt og godt samarbeid med medlemmene, norsk og internasjonalt kunstliv, myndigheter og andre samarbeidsparter og aktører

Vi legger vekt på

  • Sterk musikkfaglig kompetanse
  • God oversikt over norske og internasjonale bevegelser innen samtidsmusikk og relaterte kunstformer (som lydkunst, performance, teater, dans)
  • Dokumentert lederfaring, gode samarbeidsevner og stor fleksibilitet
  • Gode kommunikasjonsevner muntlig og skriftlig
  • Nasjonalt og internasjonalt nettverk

Personlige egenskaper og egnethet blir vektlagt og stillingen kan i noen grad tilpasses rett person.

Søknad med CV sendes innen 1. november til stilling@ultima.no.

Spørsmål om stillingen kan rettes til styreleder Yngve Slettholm (telefon 48082621, e-post yngvesl@hotmail.com). Alle henvendelser behandles konfidensielt.

Om Ultima

Stiftelsen Ultima Oslo Contemporary Music Festival har gjennom mer enn 30 år vært en av Europas ledende arenaer for samtidsmusikk og er i en spennende og positiv utvikling. Ultima er utstillingsvindu og spydspiss for ny norsk musikk og relaterte kunstformer, og festivalen er en viktig møteplass for internasjonale interessenter og aktører. Ultima er et samarbeid mellom 18 profesjonelle kunstinstitusjoner, alle representert i stiftelsens råd.

Mer informasjon om Ultima finner du på ultima.no.

Frivillige
Sementblues
Museumspedagog og formidler
Stiftelsen Buskerudmuseet
Direktør
Den Nationale Scene
Kommunikasjonsrådgiver
Kunstsentrene i Norge
Arenaansvarlig
Davvi - Senter for scenekunst

Ønsker du å nå jobbsøkere innen kunst og kultur?

Les mer her

Salgsavdelingen

salg@subjekt.no
02469