Subjektprisen 2018

Dette er Årets artist 2018

Subjektprisen 2018 er utdelt. I kategorien Årets artist har publikum stemt frem Bendik Giske. – En stor ære!
Snakkisen og saksofonisten Bendik Giske har nærmest en godtete latter. (Foto: Helge Brekke)

Hvem er denne karen alle snakker om? Med inspirasjon fra den skeive technoscnenen, har Bendik Giske levert og åndet på så mange steder dette året, at han ble til en slags obligatorisk vaksine. Veksla mellom klubbens dunkle og erotiske rom, til Operaen. Opererte på både jazzfestivaler og hippe Red Bull-musikkfestivaler og selvfølgelige Øya.

Han mestrer det å blende inn der han vil. Bendik Giske er pop samtidig som han er sær som faen. Det er ingenting han ikke utfordrer, men fortryller alltid den gjengse konsertgåer der han presenterer.

Fordi han bruker av hele seg – sin fysikk, sitt humør, sin sårbarhet, og ikke minst sitt oppsyn. I tillegg til instrumentet som blir summen av alle delene han injiserer det med. Gjør jazzen tilgjengelig for de usikre og uinnvidde. Men det går aldri på bekostning av kvalitet eller kunstnerisk frihet. Sax er det mest fascinerende som finnes når Giske er i rommet

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar
Subjektprisen er en feiring av kulturåret som gikk. Nå kan du se hvem som vant!
Presentert av