Dette er Årets klubb 2018

Marit Soldal og Sten Ove Toft, som begge jobber med booking på utestedet Blå, tar imot Subjektprisen på vegne av Blå, som vant årets klubb. (Foto: Helge Brekke.)

Årets klubb: Blå

Takketale: – Takk til garderobe, bar og dørvakter. Alle som står på.

Er det én klubb som virkelig har blitt testa dette året, så er det Blå. Men samtidig som de tragiske voldsepisodene, har Blås publikum og stab valgt å stå opp offentlig for hva klubbing egentlig handler om. Det er kjærlighet og følelser, men også rasjonelt grunnlag for å bevare et av Oslos mest ikoniske konsertsteder.

Klubben er en av byens beste helårsarrangører, spenner bredt, og byr på konserter og klubbkvelder som Oslofolk og turister sent glemmer – nå på 20. året. I år nomineres Blå for sin standhaftighet i truende tider for Osloklubbene, for sine krav om samarbeid og bedret kommunikasjon mellom klubb og myndighet, og ikke minst for alle de gode opplevelsene i jubileumsåret 2018.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar
Subjektprisen er en feiring av kulturåret som gikk. Nå kan du se hvem som vant!
Presentert av