Subjektprisen 2021

Mahmoud Farahmand er Årets stemme

Subjektprisen 2021 ble utdelt under en storslått prisutdelingsseremoni på Sentralen 14. desember.
Stortingsrepresentant Mahmoud Farahmand vil huske Moxnes som partileder for en spesiell lidenskap. (Foto: Michael Ray Vera Cruz Angeles/AkaMike)

Det har vært hard konkurranse om Årets stemme i år. Alle de seks nominerte har imponert juryen og publikum.

Vi vet at alle de seks kommer til å fortsette å kjempe for det de tror på, uansett hvem som vinner. Det er likevel bare en som kan stikke av med seieren.

Familien til årets vinner flyktet fra et undertrykkende regime da han var barn. I ung barneskolealder kom han til Norge.

Vinneren har bemerket seg som en kritiker av sosial kontroll i islam.

Han vil ha seg frabedt fordeler basert på hudfargen. I Norge har han tatt høyere utdanning og kommet inn i lokalpolitikken, før han i høst ble valgt inn på Stortinget.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar
Subjektprisen er en feiring av kulturåret som gikk. Nå kan du se hvem som vant!
Presentert av