Subjektprisen 2019

Norun Haugen er Årets stemme

Subjektprisen 2019 ble utdelt under en storslått prisutdelingsseremoni på Røverstaden 17. desember.
Årets stemme ble i år Norun Haugen for sitt arbeid for dyrs rettigheter og avdekking av forhold i kjøttindustrien. Prisutdeler i denne kategorien var kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande. (Foto: Helge Brekke.)

Norun Haugen rystet en hel nasjon med undercover-bilder fra norske grisefarmer. Det omfattende opptaksarbeidet har blitt klippet sammen til Brennpunkt-dokumentaren «Griseindustriens hemmeligheter», vist på NRK tidligere i år. Filmen var et resultat av fem år med filming undercover og avdekket alvorlige forhold i norske grisefjøs, noe som har fremtvunget endring.

Noen ganger må man ty til vanskelige metoder for å avdekke høyst kritikkverdige forhold. Det krever mot, vilje og en sak man virkelig tror på å risikere å bli avslørt. Haugen nomineres til Subjektprisen for sitt bidrag til samfunnsdebatten og for sin bruk av ytringsfriheten for de som ikke ellers har en stemme.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar
Subjektprisen er en feiring av kulturåret som gikk. Nå kan du se hvem som vant!
Presentert av