Opplagstallene er klare

Subjekt er landets raskest voksende avis

Redaksjonen i Subjekt har hatt mye å juble over de siste årene. Nå er Subjekt landets raskest voksende avis. (Foto: Dev Dhunsi/Subjekt.)
Redaksjonen i Subjekt har hatt mye å juble over de siste årene. Nå er Subjekt landets raskest voksende avis. (Foto: Dev Dhunsi/Subjekt.)
Det er bare én av over 230 aviser som har doblet opplaget fra i fjor. Det gjør Subjekt til Norges raskest voksende avis.
Sjanger Dette er en pressemelding. En pressemelding er en tekst som sendes til media for å spre informasjon med nyhetsverdi. Subjekts pressemeldinger har til hensikt å kommunisere Subjekts egne virksomhet.
Saken er Subjekt er landets raskest voksende avis, i følge MBLs opplagstall.

– Det handler om at vi er både skamløse og sofistikerte. Tabloide og siviliserte. Ikke minst handler det om våre dyktige journalisters nyhetsteft og vår manglende berøringsangst.

Subjekt øker ifølge tallene opplaget til 3.487 i første halvår, om lag 117 prosent.

– Dette er et sant eventyr. Så forbanna gøy, sier Danby Choi.

Gleden sitter utenpå kroppen hos både redaktøren, redaksjonen og salgsavdelingen til Subjekt i dag.

Annonse

– Fy flate, for en ære det er å lede verdens beste gjeng, kan vi lese i kontorets Teams-chat i sekundene etter at Mediebedriftenes landsfobund (MBL) offentliggjorde tallene.

– Ingen sjampanje i dag

Det er en idiotsikker oppskrift som ligger bak veksten, skal vi tro nyhetsredaktør i Subjekt, Geir Bergersen Huse.

– Subjekt har en oppskrift som fungerer. Samtidig jobber vi beinhardt for å utvikle og forbedre oss, hver eneste dag. Det er godt å se at det fungerer, sier Huse, og fortsetter:

– Journalistikken vår fyller et hull i norsk journalistikk, som har blitt stående urørt i årevis. Det bekrefter de stadig flere leserne våre, sier Huse.

Han er allikevel klar på at tallene ikke blir noen hvilepute for redaksjonen.

– Vi skal ikke poppe sjampanjen i dag. Vi skal ta dette som en oppmuntring til å brette opp ermene og å bli enda bedre, sier han.

Tøffe tider, men gode utsikter

Til tross for at utvalgte medier opplever gode tall, er det ikke bare gode utsikter for landets medier.

– Veksten vi har sett de siste årene avtar nå. Sammenlignet med utviklingen fra 2020 til 2021 er den heldigitale veksten omtrent halvert, og med økte kostnader for folk flest, går flere mediehus nå en mer usikker tid i møte, administrerende direktør i MBL, Randi S. Øgrey til Medier24.

I følge MBL er det nisjeavisene og de store økonomiavisene som øker mest.

Tallene, som ble offentlige klokken ni i dag, viser at totalopplaget fortsatt er økende, og på 0,8 prosent sammenliknet med første halvår i fjor. Subjekt øker samtidig med 117 prosent.

Det er digitalopplaget som sikrer økningen den lille økningen for bransjen som helhet. Avisene som er med i målingene, er aviser som er tilsluttet enten Mediebedriftenes landsforening (MBL) og/eller Landslaget for lokalaviser (LLA). Til sammen 236 aviser.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar