Atter et ellevilt år i norsk offentlighet. I 2018 har no-plattforming mønstret seg som konsept og fått den norske oversettelsen scenenekt. Det har preget debattsidene på de fleste områder, fra kultur til natur: Skal nazikunstnere få male? Skal klimaskeptikere få tale?
Mens noen utøver sin gudebenådete rett til å nekte visse ytringer en såkalt scene, finnes andre kompromissløse journalister, debattanter og aktivister som holder hodet herlig kaldt og tunga rett i munnen.
De møter feil og fordommer med fornuft – og vinner. De inkluderer og overbeviser med en fri penn og uredd stemme, i troen på at offentligheten er et sted hvor fornuften til slutt vil seire. Slik beveger de samfunnet mot det rasjonelle og kunnskapsbaserte, uten å gjøre debattsidene om til elitistiske agoraer.
Subjekt skriver om kunst og kultur, debatt og demokrati, etikk og estetikk, ytringsfrihet og den forbanna Y-blokka. I tråd med Subjekts mål og mandat har vi nominert fem navn vi mener fortjener hedersprisen «Årets stemme» under Subjektprisen 2018.
Vår heder og ære ligger allerede i nominasjonsinnstillingene, mens det endelige ansvaret overlates til Subjekts lesere. Nå kan du være med på å avgjøre hvem som går av med Subjekt-tittelen «Årets stemme 2018» ved å stemme på den du mener fortjener hedersprisen i skjemaet nederst i artikkelen.
Subjektprisen er delt i ni kategorier og deles ut ved formell prisutdelingsseremoni i Oslo 18. desember. Vinnerne i de respektive kategoriene utdeles en bronsestatuett utformet av kunstnerstudent Magnus Vanebo, bedre kjent som Subjekts eneste nettroll, @bananihue.
Les også: Dette er de nominerte i kategorien «årets subjekt»
Les også: Dette er de nominerte i kategorien «årets subjekt»
Les også: Dette er de nominerte i årets kunstner
Les også: Dette er de nominerte i årets artist
Problemer med å fylle ut skjemaet? Klikk her og logg deg inn med en Google-konto.
Problemer med å fylle ut skjemaet? Klikk her og logg deg inn med en Google-konto.