Subjekt-podkasten Etikk og estetikk er møtt med stor begeistring denne sommeren og høsten.
Den tiende og sesongavsluttende spilles inn live på Litteraturhuset i Trondheim, hvor du er invitert som publikum.
15. oktober har du mulighet til å høre (og se!) episoden før alle andre, som normalt får nye episoder hver søndag.
Dessuten lover redaktør og programleder Danby Choi grill på ekstra høy varme når Etikk og estetikk går live.
Kommer du? Meld deg på gjennom Facebook-arrangementet her
Betent tematikk
Hva svarer du når du blir konfrontert med noen av samtidens vanskeligste kultur- og samfunnsspørsmål?
Etikk og estetikk inviterer noen av landets fremste kultur- og samfunnsprofiler til å konkludere i brennhete, alvorlige, morsomme og aktuelle saker:
Er det greit å brenne Koranen? Har identitetspolitikken gått for langt? Har menn blitt taperne i samfunnet? Bør vi avkolonisere norsk akademia?
Gjestene må svare ja eller nei, før de utdyper hvorfor.
Programleder Danby Choi, som også er redaktør i Subjekt, er som kjent ikke redd for å gå inn i betent tematikk.
– Subjekt er ikke go-to for publikumsfrierier, men denne gangen har vi fått til noe som de aller fleste liker, sier Choi.
Vel møtt!
Formatet er enkelt: En time. To gjester. Tre temaer.
– Når man ikke inviterer direkte involverte caser, men uavhengige kommentatorer, så får man en mindre selvbergende og polemisk debatt. Svarene blir heller nyanserte og redelige. Det er en form for konstruktiv journalistikk, sier Choi.
Temaer og gjester lanseres nærmere.
Men av hittil publiserte episoder, er det ingen grunn til å forvente noe annet enn høy kvalitet på både debatt og gjesteliste.
Kommer du? Meld deg på gjennom Facebook-arrangementet her
Tidligere episoder
Etikk og estetikk er hittil ute i ni episoder.
I første episode møter vi Kadra Yusuf og Frank Rossavik, som svarte på spørsmål om rasistiske lakrisbiter, studentopprop på Kunsthøgskolen i Oslo, en «transfobisk» Rowling-tweet og en redaktørs angivelige «sensur» av sin egne anmelder.
I andre episode møter vi Inger Merete Hobbelstad og Thomas Talawa Prestø til diskusjon om identitetspolitikk, ytringsfrihet og «tesen» om at «menn er blitt taperne i samfunnet».
I tredje episode møter vi Maria Amelie og Aksel Braanen Sterri til diskusjon om borgerlønn, ruspolitikk og rasisme.
I fjerde episode møter vi Nazneen Khan-Østrem og Lasse Josephsen til diskusjon om demonstrasjoner, metoo, Trond Giske og kulturjournalistikk.
I femte episode møter vi Kristin Clemet og Magdi Ytreeide Abdelmaguid til diskusjon om koranbrenning, Tiktok og utdanning.
I sjette episode møter vi Iselin Shumba og Nils August Andresen til diskusjon om «Mulan», pengegaver og elsparkesykler.
I syvende episode møter vi Shabana Rehman og Mode Steinkjer til diskusjon om venstrevridde humorprogrammer, mangfoldskriterier og «fuck politiet».
I åttende episode møter vi Eivor Evenrud og Stein Olav Henrichsen til diskusjon om en «rasistisk» benk, Nasjonalmuseets åpningsutstilling og «Ways of Seeing».
I niende episode møter vi Kamzy Gunaratnam og Arne Borge til diskusjon om journalistikk, samtykkelov og millionbøter til norske forlagshus.
Der du hører på podkast
Etikk og estetikk er ute på de fleste plattformer hvor man kan høre på podkaster. Abonner gjerne på kanalen vår på din favorittplattform – for eksempel på Spotify eller Podkaster fra Apple.
Har du tilbakemeldinger på podkasten, så vil vi gjerne høre fra deg.