fbpx
Etikk og estetikk

– Kanselleringskultur er ikke et så stort problem som noen vil ha det til

Etikk og estetikk er tilbake i sin andre sesong! I andre episode møter du stortingsrepresentant Anette Trettebergstuen (Ap) og musiker Chirag Patel. (Foto: Subjekt.)
Etikk og estetikk er tilbake i sin andre sesong! I andre episode møter du stortingsrepresentant Anette Trettebergstuen (Ap) og musiker Chirag Patel. (Foto: Subjekt.)
Stortingsrepresentant Anette Trettebergstuen (Ap) og musiker Chirag Patel diskuterer noen av årets heteste kulturdebatter i Subjekt-podkasten Etikk og estetikk.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Etikk og estetikk er tilbake i sin andre sesong.

Hva svarer du når du blir konfrontert med noen av dagens vanskeligste kultur- og samfunnsspørsmål?

Subjekt-podkasten Etikk og estetikk inviterer noen av landets fremste kommentatorer, debattanter, politikere, kunstnere og flere til å konkludere i brennhete, alvorlige, morsomme og aktuelle saker.

Etikk og estetikk er nå tilbake i sin andre sesong, og i første episode møter vi stortingsrepresentant Trine Skei Grande og komiker Jonis Josef.

De svarer på om vi burde doble strafferammen for folk på østkanten, om vi burde slette historien vi ikke liker og om Forfatterforeningen burde trekke støtten til Norske dansekunstnere.

Annonse

Der du hører på podkast

Etikk og estetikk er ute på de fleste plattformer hvor man kan høre på podkaster. Abonner gjerne på kanalen vår på din favorittplattform – for eksempel på Spotify eller Podkaster fra Apple.

Har du tilbakemeldinger på podkasten, så vil vi gjerne høre fra deg.

Temaene

· Redaktør er kritisk til at Ytringsfrihetskommisjonen nå inviterer det kontroversielle nettstedet Resett til å tale på sitt innspillsmøte for mediebransjen. Burde Ytringsfrihetskommisjonen unngått å invitere Resett til sitt innspillsmøte?

· Det er et prinsipielt problem at offentlige personer blir utsatt for såkalt kanselleringskultur, mener Frps kulturpolitiske talsperson, Himanshu Gulati. Har han et poeng?

· «Den offentlige debatten oppfører seg som om den er dritings», sier scenekunstner og forfatter Camara Lundestad Joof til Morgenbladet. Har vi sluttet å oppføre oss i offentligheten?

Etikk og estetikk er tilbake i sin andre sesong! Vi møter stortingsrepresentant Anette Trettebergstuen (Ap) og musiker Chirag Patel til prat om noen av årets heteste debatter.

Tidligere episoder

Hittil, i sesong 2, har vi møtt stortingsrepresentant Trine Skei Grande og komiker Jonis Josef.

Der møttes de, i første episode, til prat om dobbelstraff, historien vi ikke liker og det omstridte kunstneroppropet.

Sesong 1

Første sesong av Etikk og estetikk er ute i ti episoder.

første episode møter vi Kadra Yusuf og Frank Rossavik, som svarte på spørsmål om rasistiske lakrisbiter, studentopprop på Kunsthøgskolen i Oslo, en «transfobisk» Rowling-tweet og en redaktørs angivelige «sensur» av sin egne anmelder.

andre episode møter vi Inger Merete Hobbelstad og Thomas Talawa Prestø til diskusjon om identitetspolitikk, ytringsfrihet og «tesen» om at «menn er blitt taperne i samfunnet».

tredje episode møter vi Maria Amelie og Aksel Braanen Sterri til diskusjon om borgerlønn, ruspolitikk og rasisme.

fjerde episode møter vi Nazneen Khan-Østrem og Lasse Josephsen til diskusjon om demonstrasjoner, metoo, Trond Giske og kulturjournalistikk.

femte episode møter vi Kristin Clemet og Magdi Ytreeide Abdelmaguid til diskusjon om koranbrenning, Tiktok og utdanning.

sjette episode møter vi Iselin Shumba og Nils August Andresen til diskusjon om «Mulan», pengegaver og elsparkesykler.

syvende episode møter vi Shabana Rehman og Mode Steinkjer til diskusjon om venstrevridde humorprogrammer, mangfoldskriterier og «fuck politiet».

åttende episode møter vi Eivor Evenrud og Stein Olav Henrichsen til diskusjon om en «rasistisk» benk, Nasjonalmuseets åpningsutstilling og «Ways of Seeing».

niende episode møter vi Kamzy Gunaratnam og Arne Borge til diskusjon om journalistikk, samtykkelov og millionbøter til norske forlagshus.

tiende episode møter vi Erik Stephansen og Julie Indstad Hole til diskusjon om rasistiske demonstrasjoner, kvotering i kunsten og avkolonisering av museene.